Tarım Makinalari ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

FAKÜLTEMİZ AMFİSİNDE MİLLETLERARASI TEKNİK STAJYER ÖĞRENCİ MÜBADELESİ BİRLİĞİ (IAESTE) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

.

Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği (IAESTE) faaliyetleri ile ilgili olarak, 21 Kasım 2018 tarihinde Fakültemiz Amfisinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya üniversitemiz teknik bölümlerinde okuyan öğrencilerimiz ile ilgi duyan öğretim elemanları katılmışlardır.
IAESTE (the International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) programı dünya genelinde yaklaşık 85 ülkede faaliyetlerini sürdürmekte ve her yıl dünya genelinde 4000’e yakın stajyer öğrencinin değişimini sağlanmaktadır. IAESTE programı ile üniversitemiz teknik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerinin mesleki bilgi, mesleki görgü ve mesleki uzmanlıklarının geliştirilebilmesi ve yurtdışı tecrübe kazanmaları ve yabancı ülkelerin seçkin teknik okullarının öğrencilerinin de Türkiye’de staj yapmalarını temin edebilmek için çalışmalar yapılacaktır. Üniversitemiz 2018 Ekim ayı itibarıyla IAESTE (Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği)’ ye üye üniversite olarak kabul edilmiş olup, bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Anıl Çay rektörlüğümüz tarafından IAESTE üniversite temsilciliğine görevlendirilmiştir.
IAESTE Türkiye Milli Komitesinin ülke temsilcileri ile yapacağı staj yeri değişim toplantısının ardından belirlenecek kontenjanlar dahilinde, fakültemizde dahil üniversitemiz teknik programlarımızda okuyan 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencileri bu mübadele programından yararlanabileceklerdir. Yeterli yabancı dil bilgisine ve 2.0 ve üzeri akademik ortalamaya sahip olan öğrencilerimiz programa aday olarak başvurabileceklerdir. 2019 yılı aday başvuruları ve öğrencilerimizin yabancı dil sınavıyla ilgili bir duyuru ilerleyen günlerde yapılacak olup, konuyla ilgili ayrıntılı bilgilere www.iaeste.org.tr web adresinden veya üniversitemiz  temsilciliğinden ulaşılabilmektedir.